Tuottajavastuun mukaiset uudet SER-kierrätysmaksut astuivat voimaan vuoden alusta 1.1.2019. Tämä tarkoittaa sitä että vuoden alusta alkaen myös B2B -kaupan asiakas saa toimittaa SER- jätteen kierrätykseen ilmaiseksi. Aikaisemmin tämä oikeus koski vain kuluttajalaitteita ja -asiakkaita.

Tuottajavastuu koskee sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistajia, maahantuojia ja omilla tuotemerkeillään tuotteita myyviä toimijoita. Lisää tuottajavastuusta Ympäristöministeriön sivuilta: tuottajavastuu jätehuollossa.
Tiedotusvastuu asiasta on ollut Pirkanmaan ELY-keskuksella.

Jatkossa B2B -asiakkaille myytävien lämmitys- ja jäähdytyslaitteiden hinnan tulee sisältää WEEE1-kierrätysmaksu. Vahvistettu kustannus vaihtelee laitetyypeittäin, tyypillisesti ollen noin 0,10€ - 0,25 € per laitteen nettokilo. Koska tällä hetkellä asia on tavarantoimittajillemme vielä hyvin tuore, ei SER kierrätysmaksu ole vielä sivullamme olevien tuotteiden hinnoissa. Lakiperusteinen SER kierrätysmaksu lisätään tuotteen hintaan lopullisessa laskussamme.

Myöhemmin SER kierrätysmaksu tulee sisältymään verkkokaupassa näkyviin hintoihimme, kunhan saamme kaikilta tavarantoimittajiltamme aikanaan uudet hinnastot joihin tämä maksu on sisällytetty.